perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Pinaatti-halloumpiirakka

Tässä vihdoin tämä maisterikahveilta lupaamani pinaatti-halloumpiirakka. Leivoin toisen moisen viime viikonloppuna istuessamme iltaa tyttöjen kesken. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin leipomaan voitaikinapohja, mutta koska täytekin on melko tuhtia tavaraa, otin erivapauksia ja leivoin tavallisen sämpylätaikinapohjan. Ja veikkaanpa, että näin piirakka on paitsi hitusen keveämpää myös maukkaampaa, sillä täytteen nyanssit pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Leivoin tällä jälkimmäisellä kerralla pohjasta hieman tuhdimman, mikä helpotti kunnollisten reunojen muotoilemisessa.


Pinaatti-halloumpiirakka

Pohja:
3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
n. 6,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
300 g pinaattia
1 iso purjo suikaleina
4 munaa
2 dl maitoa
2 dl piimää tai kermaviiliä
rakuunaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 pkt halloumia
aurinkokuivattuja tomatteja suikaleina
puolitettuja oliiveja
muutama kourallinen juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna nousta hyvin liinan alla. Tee tällä välin täyte. Freesaa purjo öljyssä ja lisää pinaatti. Sekoita munat, maito ja piimä tai kermaviili keskenään ja mausta rakuunalla ja mustapippurilla. Lisää purjo-pinaattiseos munamaidon joukkoon.

Kauli kohonnut pohjataikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Yritä saada pohjalle jonkinlaiset reunukset. Anna pohjan kohota vielä liinan alla. Kaada päälle munamaito-vihannesseos. Leikkaa halloum ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne aurinkokuivattujen tomaattien ja oliivien kanssa täytteen päälle. Voit maustaa piiraan mustapippurilla. Ripottele vielä hieman juustoraastetta päälle. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: