maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Tofu in red

Punajuuret ovat ihan loistavia juureksia. Nyt niitä saa taas onneksi kaupasta raakoina mahtavina möhkäleinä. Minulla oli jääkaapissani muutamia kauniita punaisia juureksia odottamassa kypsennystä. Olin jo monta päivää haaveillut valmistavani niistä jotain sinihomejuuston kera, sillä yhdistelmä on tunnetusti loistava. Viikonloppuna resepti välähti mieleeni salaman tavoin. Päätin siis tehdä punajuuristani maukasta sosekeittoa tofun ja sinihomejuuston kera.

Tofu on aina ollut minulle pieni punainen vaate, jota en sen mauttomuuden ja kalliin hinnan takia käytä ruuissani juuri koskaan, mutta koska resepti sitä vaati, päätin antaa sille mahdollisuuden. Erittäin hyvää! Aion kokeilla tofua uudemmankin kerran heti, kun budjetti antaa myöten...

Punainen tofukeitto

5 raakaa punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
1 l vettä
kasvisliemikuutio
suolaa
timjamia
muskottipähkinää
valkopippuria

1 pkt maustamatonta tofua
öljyä
soijakastiketta
mustapippuria

n. 50 g murustettua sinihomejuustoa

Kuori ja paloittele punajuuret ja porkkanat ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Kaada juurespalat joukkoon ja anna niiden pehmetä hetken. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Keiton kiehuessa valmista tofu. Paloittele tofu kuutioiksi ja paista niitä pannulla öljyssä ja soijakastikkeessa. Mausta pippurila.

Kun juurekset ovat pehmenneet, nosta keitto liedeltä ja soseuta se. Mausta keitto ja lisää paistetut tofukuutiot ja murustettu sinihomejuusto joukkoon. Anna keiton kiehahtaa. Annostele keitto lautasille ja koristele halutessasi sinihomejuustolla.

Ei kommentteja: