lauantaina, toukokuuta 03, 2008

Samettia suuhun

Ostin viime viikonloppuna Stockmannilta vuohenjuustoa. En todellakaan tiedä miksi, sillä en juurikaan kyseisestä maitotuotteesta pidä. Paitsi keitoissa, niissä maistuu mikä vaan. Olen muutaman kerran erinäisissä opiskelijaravintoloissa syönyt maukasta tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja huomasin ohjetta etsiessäni sitä tehdyn lukuisissa ruokablogeissakin. Koska kasvissyöjänä kuvittelen, ettei juuston proteiini välttämättä minulle riitä, lisäsin mukaan myös vihreitä linssejä. Se oikeuttaa myös reseptini postauksen. Tämä jos mikä on samettista keittoa. Suukin jää oikein suudeltavan pehmeäksi tämän jälkeen...


Tomaatti-vuohenjuustokeitto

1 dl vihreitä linssejä + 3 dl vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
n. 7 dl tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
ripaus chiliä
150 g vuohenjuustoa

Laita noin 1-2 tuntia ennen ruuanlaittoa vihreät linssit veteen likoamaan.
Ruoanvalmistuksen koittaessa kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä hetken. Kaada joukkoon tomaattimurska (minä käytin valkosipulin makuista), huuhtele purkki tai tölkki vedellä ja kaada vedet kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehahtaa. Lisää mausteet ja lionneet linssit ja keitä noin 20 minuuttia. Pilko tällä välin vuohenjuusto ja poista siitä kuoret. Sekoita juusto keittoon ja anna sulaa sekaan.

Ei kommentteja: