lauantaina, joulukuuta 27, 2008

Suolaiset vohvelit


Yritin etsiä aikaisempaa vohvelipostaustani, jonka olen omasta mielestäni tehnyt syksyllä, kun ostin mikkivohvellirautani. Mutta kah, eihän sellaista postausta ole koskaan ollutkaan. Siispä, minulla on ihana vohveliauta, joka tekee mikin näköisiä vohveleita!!

Vohvelirautani pääsi käyttöön, kun Kaveri tuli luokseni leffailtaa viettämään ja syömään. Teimme suolaisia vohveleita ja niiden kanssa nautiskeltiin kaikenlaisia härpäkkeitä, kuten:

suolakurkkuja
sipulia
juustoa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
paistettuja herkkusieniä
kermaviilidippiä
Vohveliohje on napattu Myllyn paras -sivustolta ja se on osottautunut erinomaiseksi. Tällä kertaa jätin sokerin pois ja lisäsin basilikaa ja muita yrttejä.

Suolaiset vohvelit

3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
½ tl suolaa
50 g margariinia tai kermaa

Vatkaa munat, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi.

Myllyn paras sivulla neuvotaan myös miksi kivennäisvesi ja erikoisvehnäjauhot ovat oleellisia:

"Kivennäisvesi (tai muu hiilihappoinen juoma) antaa vohveleille rapeutta. Tavallinen vesi ei siis aja samaa asiaa reseptissä. Erikoisvehnäjauho on karkeampaa kuin Puolikarkeavehnäjauho eli se antaa taikinaan enemmän kuohkeutta, tämän vuoksi suosittelemme sitä vohveleiden tekoon.
"

Ei kommentteja: