torstaina, joulukuuta 18, 2008

Vaihtoehto bloody marylle

En taida tuntea ketään, joka pitäisi tomaattimehusta. Tiedän kyllä bloody mary -nimisen juomasekoituksen olevan monen suosikki. Itse olen ehkä kerran drinkkiä maistanut, mutten ainakaan muista sen olleen mikään järisyttävä makunautinto. Onneksi tomaattimehua voi hyödyntää myös ruoanlaitossa; sitä voi käyttää esimerkiksi leivän nesteenä tai keiton pohjana, kuten minä tässä päivänä muutamana tein.


Tomaattimehukeitto

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1 l tomaattimehua
3 rkl tomaattipyrettä
125 g (½ pkt) Koskenlaskijaa
4 dl valmiita mung dhaleja tai muita papuja
(vettä)
basilikaa
mustapippuria
(pestoa)

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilan pohjalla. Lisää tomaattimehu ja -pyre ja anna kiehahtaa. Lisää pilkottu sulatejuusto ja valmiit pavut. Keitosta tulee melko paksua, joten lisää halutessasi vettä. Anna juuston sulaa ja keitoksen kehittyä 5-10 minuuttia. Mausta ja jaa lautasille. Koristele pinta vielä pestolla, jos mielesi tekee.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mä taas tykkään paljon tomaattimehusta:ennen Lidliä Suomessa ei saanut kunnon tomaattimehua,koska niihin oli aina lisätty sokeria. Lidlin tomaattimehu on todella hyvää ja sokeritonta.Ihan noin juotavaksikin....

Nuori Nainen kirjoitti...

Ja kaveri rakas, janoisista janoisin mies, isäni (ja vähän äitikin) on suuuri tomaattimehun ystävä!

Polkkapossu kirjoitti...

WOOOT? Tomaattimehuhan on mitä parasta. Ja bloody vielä parempaa varsinkin jos pääsee rouskettelemaan siihen kuuluvaa varsiselleriä. Harmi vaan että sitä ei monessa paikassa laiteta mukaan.

Kaveri kirjoitti...

Okei. Nyt siis tiedän muutaman tomaattimehusta tykkäävän, mikä ei toki tarkoita, että asiaa vieläkään ymmärtäisin. :) Kiitos kuitenkin oikaisuista!