tiistaina, kesäkuuta 28, 2011

Pitopöydän pikkupallerot

Tein näitä pikkupalleroita jo tupareihimme, mutten tuolloin saanut napattua kuvaa. Koskapa tofupyörykät hupenivat tupaantuliaisissa parempiin suihin ennen aikojaan ja ne saivat ylistystä etenkin eräältä vannoutuneelta sekasyöjältä, päätin tehdä niitä toistamiseen juhannuksen pitopöytään. Kuvat eivät tee oikeutta pyöryköiden maulle, joten älkää antako niiden hämätä. Viiden tähden vegaanista napattu ohje löytyy myös Chocochilistä.


Tofupyörykät

1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl basilikaa
öljyä paistamiseen

Murenna tofu ja silppua sipulit. Alpro Soyan maustamaton tofu on aika tiivistä, joten siitä tehdessä taikinasta tulee melko jankkia. Lisää jauhot ja mausteet. Surauta massa tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Muotoile massasta kostein käsin pyöryköitä ja paista ne runsaassa öljyssä ruskeiksi. Liian kuumalla pannulla pyörykät jäävät sisältä raaoiksi.

Ei kommentteja: